ΟΤΕ Στηρίζει με 600.000 ευρώ το Λιμενικό

imageΟΤΕ Στηρίζει με 600.000 ευρώ το Λιμενικό

Για την επισκευή και συντήρηση πλοίων και σκαφών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που επιχειρούν κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο, καθώς και την προμήθεια ειδών διάσωσης, θα διατεθεί συνολικό ποσό άνω των 600.000 ευρώ τη διετία 2015-2016 από τον Ομιλο ΟΤΕ.

Το 2015, ο Ομιλος διέθεσε 300.000 ευρώ για την κάλυψη δαπανών επισκευής και συντήρησης 52 πλοίων και σκαφών με τα οποία το Λιμενικό ανταποκρίθηκε με επιτυχία σε 2.200 περιστατικά έρευνας και διάσωσης, ενώ αποφάσισε να διαθέσει και φέτος ποσό άνω των 300.000 ευρώ, τόσο για τη συντήρηση του στόλου, όσο και για την προμήθεια ειδών διάσωσης και επιβίωσης, σωσίβια, κουβέρτες, κυτία πρώτων βοηθειών, γάντια, μάσκες, σκηνές, ισοθερμικές φόρμες, που χρησιμοποιούν καθημερινά οι διασώστες της πρώτης γραμμής.

«Υψηλός συμβολισμός» Κατά την τελετή υπογραφής συμφωνητικού για την αποδοχή της προσφοράς του Ομίλου προς το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, ο υπουργός Ναυτιλίας, Θεόδωρος Δρίτσας, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι η αρωγή είναι αποδεκτή και επιθυμητή, όχι μόνο γιατί ενισχύει την προσπάθεια πλωτά και εναέρια μέσα του Σώματος να είναι σε ετοιμότητα μέσα σε δύσκολες συνθήκες, και με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, αλλά και διότι «εμπεριέχει έναν υψηλό συμβολισμό. (…) Η συμφωνία συνεργασίας αποτυπώνει την αναγνώριση της τεράστιας προσφοράς των στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

Και την ίδια στιγμή, αποτυπώνει και ενσωματώνει και την υψηλή προσφορά του ΟΤΕ στη χώρα, στην πατρίδα, στην ελληνική κοινωνία».

Γενικότερα ο Ομιλος ΟΤΕ διατηρεί αμείωτη τη συνεισφορά του στη χώρα και την κοινωνία. Μόνο το 2015, o Ομιλος ΟΤΕ διέθεσε περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ σε δράσεις και προγράμματα εταιρικής υπευθυνότητας, από τα οποία ωφελήθηκαν περισσότεροι από 1.000.000 άνθρωποι.

ethnos.gr