Προσβολή του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου

xeiropedes

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα, 25 Μαΐου 2016

Προς ενημέρωση των συναδέλφων, μετά από πληθώρα ερωτημάτων στις Περιφερειακές Ενώσεις – μέλη μας,αναφορικά με το νέο ασφαλιστικό νόμο (Κατρούγκαλου) και την τυχόν προσβολή του ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και προκειμένου να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα όλων εν γένει των στρατιωτικών, ακόμη και αυτών που κατά το παρελθόν απευθύνθηκαν σε άλλες πηγές εκπροσώπησης και δυστυχώς απώλεσαν νομικά και σοβαρά οικονομικά δικαιώματά τους, τα οποία πλέον πρέπει να διεκδικήσουν με άλλον τρόπο, σας γνωρίζουμε ότι:

Η Ομοσπονδία μας, με τη νομική εκπροσώπηση του δικηγόρου Αθηνών, κ. Γεώργιου Αντωνακόπουλου, τα επιχειρήματα του οποίου ενίσχυσαν τις αιτήσεις μας ενώπιον της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας και κέρδισαν δύο φορές τις δύσκολες δικαστικές μάχες, αφορώσες στο μισθολογικό καθεστώς των Ελλήνων στρατιωτικών, παρακολουθεί τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά ζητήματα που δημιούργησε ο νέος νόμος Κατρούγκαλου και θα προβεί σε όλες εκείνες τις νομικές ενέργειες που τυχόν χρειάζονται προκειμένου να διασφαλιστούν τα δικαιώματα όλων εν γένει των στρατιωτικών.

Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε ωστόσο ότι, προσβολή νόμου ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας για συνταγματικότητά του ή μη, δεν χωρεί. Περιμένουμε την έκδοση υπουργικών αποφάσεων ή εν γένει διοικητικών πράξεων προκειμένου να σταθμίσουμε τις ενέργειές μας και να τις προσβάλλουμε ενώπιον του ΣτΕ, το οποίο παρεμπιπτόντως θα κρίνει τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου, επί του οποίου εκδόθηκε η όποια διοικητική πράξη.

Ας είμαστε λοιπόν επιφυλακτικοί και υποψιασμένοι από ανακοινώσεις που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, για μαχητικές παροτρύνσεις άνευ ουσίας και αποτελέσματος.

Ας μη γίνει και 2ο λάθος. Το παρελθόν ας μας διδάξει όλους. Ήδη μεγάλη μερίδα συναδέλφων παραπλανήθηκε.

Ας αποφύγουμε να ακούμε φωνές που το μόνο συμφέρον τους είναι η κλοπή του μόχθου και της ελπίδας όλων μας. Δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται και δεν θα πρέπει να είμαστε μέρος της. Κάποια στιγμή, έτσι κι αλλιώς, οι κλέφτες θα κάτσουν στη θέση που τους αρμόζει. Ας μη εξαπατηθούμε για ακόμη μία φορά.

Συνεχίστε να δείχνετε εμπιστοσύνη στην Ομοσπονδία μας. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.

poes.gr