Στον Πειραιά θα καταπλεύσει την Κυριακή το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο

imageΣτον Πειραιά θα καταπλεύσει την Κυριακή το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να καταπλεύσει την Κυριακή το πρωί ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του κόσμου, το «Ovation of the Seas», της εταιρείας Royal Caribbean. Το νεότευκτο πλοίο, 168.666 τόνων, μήκους 348 μέτρων, έχει χωρητικότητα 4.180 επιβάτες και 1.300 μέλη πλήρωμα. Εκτείνεται σε 18 καταστρώματα και διαθέτει 2.091 καμπίνες. Το πλοίο κατασκευάστηκε πρόσφατα στο ναυπηγείο Meyer Werft της Γερμανίας και διαθέτει ό,τι πιο σύγχρονο. Όπως ανακοίνωσε ο ΟΛΠ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, έχει υλοποιήσει μια σειρά παρεμβάσεων στους χώρους εντός και εκτός του Επιβατικού Σταθμού Θεμιστοκλής.

Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν σε βελτιώσεις των υφιστάμενων υποδομών και του εξοπλισμού και έχουν συνοπτικά ως ακολούθως:

• Δημιουργία νέων στεγασμένων χώρων αναμονής επιβατών 1000 θέσεων με κλιματισμό και τον απαραίτητο εξοπλισμό για check in (60 θέσεις) των επιβατών. • Διαμόρφωση του πρώτου ορόφου της αίθουσας αναχωρήσεων ως ιδιαίτερου χώρου αναμονής και ελέγχου (X-RAYS) των μελών του πληρώματος του πλοίου. • Δημιουργία επιπλέον θέσεων για έλεγχο επιβατών, βαλιτσών και χειραποσκευών (Χ-RAYS).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

portcity.gr