Θ. Δρίτσας: Κοντά στο Λιμενικό Σώμα η Πολιτεία

Θ. Δρίτσας: Κοντά στο Λιμενικό Σώμα η Πολιτεία

imageΗ Πολιτεία δεν έχει εγκαταλείψει τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος με τα οποία «είναι μία οικογένεια», δήλωσε,  από τη Ρόδο όπου βρέθηκε για το συνέδριο της Ομοσπονδίας τους, ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας. Ο ίδιος, χαρακτήρισε ως πολύ σημαντικό το γεγονός του συνεδρίου και ερωτηθείς για τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λιμενικοί, τόσο της υποστελέχωσης όσο και της έλλειψης μέσων και εξοπλισμού, δήλωσε: «Έχουν πολλά προβλήματα και έχουν και πολύ μεγάλη προσφορά στην ελληνική κοινωνία και το συνέδριό τους είναι μία ευκαιρία όλα αυτά να τεθούν και να μπουν σε μία σειρά και νομίζω ότι αυτό θα γίνει».

Μάλιστα, σε ερώτηση ότι οι ίδιοι νιώθουν να έχουν εγκαταλειφθεί από την κυβέρνηση, ο υπουργός τόνισε: «Αυτό δεν ισχύει καθόλου. Είμαστε μία οικογένεια, δεν έχει εγκαταλείψει κανείς κανέναν… Δουλεύουμε πολύ καλά όλοι μαζί». Ανέφερε ακόμη ότι διαρκώς προγραμματίζεται ενίσχυση του προσωπικού σε περιοχές όπως αυτή της Δωδεκανήσου.

Σχετικά με τις προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα ο Θ. Δρίτσας δήλωσε: «Οι προσφυγικές ροές έχουν μειωθεί. Βρισκόμαστε σ’ αυτό το μεταβατικό στάδιο της εφαρμογής της συμφωνίας. Πιστεύω ότι όλα θα μπορέσουν να ρυθμιστούν έτσι ώστε και τα δικαιώματα των προσφύγων να τηρηθούν σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις αλλά και η χώρα μας να μπορέσει να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις προκλήσεις με τον καλύτερο τρόπο».

Τέλος, σε ό,τι αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών δήλωσε: «Νομίζω ότι όλοι το λένε ότι και η περυσινή χρονιά ήταν χρονιά βελτίωσης και η φετινή θα είναι ακόμα μεγαλύτερης βελτίωσης. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, πολύ καλύτερο από ποτέ άλλοτε. Το λένε όλοι».