Τουλάχιστον 700 άνθρωποι εκφράζονται φόβοι ότι πνίγηκαν στη Μεσόγειο τις προηγούμενες μέρες, σε αλλεπάλληλα ναυάγια, όπως εκτιμά η Υπατη Αρμοστεία προσφύγων.

imageΤουλάχιστον 700 άνθρωποι εκφράζονται φόβοι ότι πνίγηκαν στη Μεσόγειο τις προηγούμενες μέρες, σε αλλεπάλληλα ναυάγια, όπως εκτιμά η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Τα ναυάγια έγιναν την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, όπως δήλωσε ο Καρλότα Σάμι, εκπρόσωπος της διεθνούς οργάνωσης στη Ρώμη. Συγκεκριμένα: -Τουλάχιστον 100 άνθρωποι αγνοούνται μετά την ανατροπή σκάφους την περασμένη Τετάρτη νοτίως της Ιταλίας. Αρχικά πιστευόταν ότι είχαν πνιγεί μόλις 5 άνθρωποι, όμως στην συνέχεια πολλοί από τους 562 διασωθέντες μετανάστες είπαν ότι στο σκάφος επέβαιναν περισσότεροι από 560 άνθρωποι. – Τουλάχιστον 500 μετανάστες αγνοούνται μετά την ανατροπή σκάφους το πρωί της Πέμπτης. Το πλεούμενο είχε αναχωρήσει από το Λιβυκό λιμάνι Σαμπράτα, την προηγούμενη μέρα. Οι επιζώντες δηλώνουν ότι το σκάφος δεν είχε μηχανή και ότι ρυμουλκείτο από ένα άλλο πλεούμενο. – Την Παρασκευή σε τρίτο ναυάγιο βρέθηκαν και διασώθηκαν 135 άνθρωποι, ενώ ανασύρθηκαν 45 πτώματα. Ο αριθμός των αγνοουμένων δεν έχει εξακριβωθεί. thetoc.gr/