Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε.Ιδρυση Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη: Άλλα λέει ο Yπουργός, άλλα λέει ο τοπικός βουλευτής και άλλα υπογράφει…

Ιδρυση Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη: Άλλα λέει ο Yπουργός, άλλα λέει ο τοπικός βουλευτής και άλλα υπογράφει…

image

Ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Καΐσας μιλώντας στον Maximum FM και τον Δημήτρη Κολιό, υποστήριξε ότι δεν είναι στην προτεραιότητα της κυβέρνησης η ίδρυση Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος…

Ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «υπάρχει μόνο ένα οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Αλεξανδρούπολης και πως για να έχουμε κτίσμα, για να έχουμε ακαδημία, όλο αυτό το πράγματι σοβαρό εγχείρημα, δεν μπορεί να γίνει ούτε με φωνές ούτε με διαμαρτυρίες. Θα γίνει με σοβαρότητα, με μελέτη, με σχεδιασμό από την κυβέρνηση».

Ο κ. Καΐσας είπε χαρακτηριστικά πως «εδώ και 15 χρόνια ένα ζήτημα είναι ακόμη έτσι και ξαφνικά κάποιος θέλει σώνει και καλά να γίνει η Ακαδημία» (σ.σ. όχι κάποιος, αλλά πολλοί).

«Ας σοβαρευτούμε λίγο…» τόνισε ο βουλευτής και συνέχισε: «Το ζήτημα αυτό (της ίδρυσης Λιμενικής Ακαδημίας) δεν έχει μπει στον προγραμματισμό τα κυβέρνησης άμεσα. Έχουμε άλλα ζητήματα πολύ πιο σοβαρά, αυτή την στιγμή ψηφίζουμε αναπτυξιακό νόμο και προσπαθούμε να στηθούν και να στηριχτούν επιχειρήσεις στην παραμεθόριο και στην περιφέρεια βάζοντας κίνητρα και αντί να συζητάμε ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα, πετάμε την μπάλα στην κερκίδα (!) και συζητάμε για ένα παραχωρητήριο και κάποιοι βάζουν αυτή την ατζέντα και συζητάμε τώρα τι εξήγγειλε ο τάδε υπουργός και δεν συζητάμε πράγματα που άμεσα καίνε τον κόσμο, καίνε τις επιχειρήσεις».

Στο ίδιο μήκος κύματος και το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ κ.Νίκος Αργυρίου ο οποίος μιλώντας, και αυτός, στον Maximum FM και τον Δ. Κολιό είπε πως «δεν είναι προτεραιότητα να ασχολούμαστε εδώ στον τόπο μας και να αναδεικνύουμε αυτό το ζήτημα της Λιμενικής Ακαδημίας».

Ο κ. Αργυρίου είπε χαρακτηριστικά ότι «Είναι άκαιρο να ασχολούμαστε με αυτό το ζήτημα(!). Δεν είναι αυτή τη στιγμή να είναι πρώτιστο σαν επικοινωνιακό μέσο από τα μέσα ενημέρωσης η Λιμενική Ακαδημία» και τόνισε πως «αυτό το ζήτημα θα υλοποιηθεί χωρίς να ακούγονται κορώνες στα μέσα ενημέρωσης»!

Αυτά είπαν ο κ. Καΐσας και ο κ. Αργυρίου για την Ακαδημία Λιμενικού Σώματος, αλλά ο αρμόδιος Υπουργός Ναυτιλίας κ. Θοδωρής Δρίτσας άλλα είπε στη Βουλή πριν ενάμιση περίπου μήνα.

Συγκεκριμένα, ο αρμόδιος Υπουργός μιλώντας στη Βουλή στις 22 Απριλίου 2016 είπε για την Ακαδημία Λιμενικού Σώματος:

«Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, είναι προγραμματική δέσμευση η ίδρυση Ακαδημίας Λιμενικού και η εισαγωγή στις σχολές του Λ.Σ. μέσω πανελλαδικών εξετάσεων. Είναι δέσμευση και των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή και δεν το ξεχάσαμε, το προχωρήσαμε από την πρώτη στιγμή και είμαστε σε διαδικασία […] «Η διαδικασία για την ίδρυση Ακαδημίας είναι διαδικασία που την έχουμε ξεκινήσει και μπορώ να σας βεβαιώσω ότι και διαδικασία σοβαρή υπάρχει για την εξεύρεση κατάλληλου χώρου κατ’ αρχήν. Την ίδια στιγμή σε Σχέδιο Νόμου που το Υπουργείο έχει έτοιμο […] έχουμε και μια σειρά από άλλες διατάξεις για την επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων και του Υπουργείου και του Λιμενικού Σώματος και της Ναυτιλίας γενικότερα. Εκεί προβλέπουμε μεταρρύθμιση του συστήματος εκπαίδευσης στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. […] Αυτά είναι υλοποίηση δεσμεύσεων […] Το Υπουργείο και το Αρχηγείο του Λ.Σ. έχει θέσει σε πρώτη προτεραιότητα τα ζητήματα αυτά και τα προχωράει με συστηματικούς ρυθμούς και με συστηματικό τρόπο. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό που ως ιδέα ή σχέδιο ξεκίνησε το 2003μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο, μέσα στο 2016, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια θα είναι πραγματικότητα γιατί για πρώτη φορά έχει γίνει τόσο σοβαρή δουλειά και στο θέμα της Ακαδημίας και στα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων και στα θέματα του επιπέδου και της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης».

Και για του λόγου το αληθές, δείτε το παρακάτω βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Δρίτσα:

Συμπέρασμα: Άλλα λέει ο υπουργός κ. Δρίτσας κι άλλα ο βουλευτής κ. Καΐσας, και το ερώτημα είναι ποιος λέει την αλήθεια και ποιος όχι! Ο βουλευτής και το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ακυρώνουν στην ουσία τα λεγόμενα του υπουργού τους;

Το οξύμωρο και συνάμα εντυπωσιακό είναι ότι ενώ ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ κ.Γιώργος Καΐσας από τη μια υποστηρίζει ότι δεν είναι στην προτεραιότητα της κυβέρνησης η ίδρυση Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος –αντίθετα από εκείνα που έχει πει ο αρμόδιος Υπουργός Ναυτιλίας–, από την άλλη, μόλις δύο ημέρες πριν τις παραπάνω δηλώσεις του,είχε συνυπογράψει – μαζί με άλλους 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα με την οποία ζητούν να προχωρήσει η ίδρυση της Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος στην Αλεξανδρούπολη (βλέπε εδώ).

Στην ερώτηση – που υπογράφει και ο κ. Καΐσας – αναφέρονται μεταξύ άλλων:

«Η ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας στην περιοχή του Έβρου και συγκεκριμένα στην Αλεξανδρούπολη, αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια πρόταση και διεκδίκηση της τοπικής κοινωνίας, αλλά και ρητή δέσμευση από τη μεριά του Υπουργείου Ναυτιλίας […] Δεδομένου ότι η ίδρυση της Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος αποτελεί πάγια διεκδίκηση της τοπικής κοινωνίας του Έβρου, κι έχουν λάβει χώρα συγκεκριμένες ενέργειες και νομοθετικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, θεωρείται άκρως απαραίτητο να προχωρήσει η ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη, σε μία περίοδο που γίνονται οι απαραίτητες νομοθετικές και ρυθμιστικές διεργασίες για την επίλυση των προβλημάτων του Λιμενικού σώματος […] Σύμφωνα με απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε πως το υπουργείο εργάζεται ήδη με στόχο τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων ίδρυσης Ακαδημίας Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. […] Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο, ώστε να υλοποιηθεί η δέσμευση για την ίδρυση Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος – ΕΛ.ΑΚΤ. στην Αλεξανδρούπολη; […]».

Συμπέρασμα: Άλλα λέει ο βουλευτής κ. Καΐσας κι άλλα υπογράφει…

alepolisonline.gr

bloko.gr