Μειώσεις στους μισθούς των στρατιωτικών! Ερώτηση στη Βουλή

Καπέλα-Σωμάτων-Ασφαλείας_421057_largeΕρώτηση προς τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών, Εθνικής Άμυνας και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατέθεσε σήμερα η Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου, με θέμα την μείωση των μισθών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ).

Η Βουλευτής αναφέρει στο κείμενο της Ερώτησης ότι πολλά στελέχη διαπίστωσαν πως υπέστησαν μειώσεις έως 50 Ευρώ εξαιτίας της αύξησης φόρου λόγω της μείωσης του αφορολόγητου και της μείωσης της νοσοκομειακής περίθαλψης.

Η Κατερίνα Παπακώστα υπενθυμίζει ότι παράλληλα εκκρεμεί ακόμη η πλήρης εφαρμογή της απόφασης 2192/2014 του ΣτΕ, αφού υπολείπεται η αναδρομική καταβολή του υπολοίπου 50% των αποδοχών των στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ. Επιπλέον, ακόμη εκκρεμεί η εύρεση ισοδύναμων μέτρων, τα οποία εξήγγειλε στην Βουλή ο Πρωθυπουργός, προκειμένου να μην εφαρμοστεί το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων στα ειδικά μισθολόγια.

Δίνει επίσης έμφαση στο γεγονός, πως αφού η παρούσα παρακράτηση ισχύει από 27.5.2016 και μετά, το 2017 τα στελέχη των ΕΔ και των ΣΑ θα κληθούν να πληρώσουν συμπληρωματικό φόρο 5 μηνών, εφόσον δεν παρακρατηθεί το ποσό έως το τέλος του έτους.

Η Κατερίνα Παπακώστα ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς σε ποιό στάδιο βρίσκεται η προεργασία για την υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για την καταβολή του υπολοίπου 50% των αναδρομικών, αλλά και αν έχουν βρεθεί τα ισοδύναμα μέτρα για να μην εφαρμοστεί το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων. Τέλος, ζητά να ενημερωθεί αν θα πραγματοποιηθούν και νέες μειώσεις στα νέα ειδικά μισθολόγια, τα οποία θα εφαρμόσει η Κυβέρνηση, όπως εξήγγειλε άλλωστε ο αρμόδιος Υπουργός κ. Χουλιαράκης.

Militaire.gr