Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην εφαρμογή των αποφάσεων για τα αναδρομικά

imageΣας ενημερώνουμε ότι:

Οι πολύ κρίσιμες για όλους μας αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τα μισθολογικά και ασφαλιστικά μας ζητήματα ΔΕΝ έχουν ακόμα καθαρογραφεί, σχεδόν δύο μήνες από τη δημοσίευσή τους κι επομένως δεν έχουν προωθηθεί στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εφαρμοστούν.

Πρόκειται για τις θεμελιώδεις αποφάσεις 1125 έως 1129 της Ολομέλειας του ΣτΕ με τις οποίες δικαιώνονται πλήρως οι υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας καθώς κρίνεται ότι το νέο μισθολόγιο των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων του νόμου 4307, αλλά και η μερική αναδρομική καταβολή των διαφορών που προκύπτουν, είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ.

Όπως έχουν ενημερωθεί οι νομικοί σύμβουλοι της Ομοσπονδίας μας αλλά και των άλλων Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας η καθυστέρηση οφείλεται στον ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό φυσικών προσώπων ( 2.500 ) που άσκησαν παρέμβαση, η οποία απορρίφθηκε ως απαράδεκτη.

Θεωρούμε ότι οι καθυστερήσεις εφαρμογής των τόσο σημαντικών για εμάς αποφάσεων είναι ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ. Αν και δεν τίθεται θέμα παραγραφής καμίας αξίωσης μέχρι 31/12/2016, για τα χρόνια 2015 και 2016, η Ομοσπονδία μας θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες νομικές κινήσεις προκειμένου η διαδικασία να προχωρήσει άμεσα.