Γυναίκες Λιμενικοί μια ιστορία δίχως τέλος!!!

????????????????????????????????????

Ειναι πολλές οι φορές και ειδικά τα τελευταία έτη που η μείωση προσλήψεων και προσωπικού στο Λ.Σ. – ΕΛΛ. ΑΚΤ. αλλά και οι αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες κατα το τελευταίο διάστημα έχουν φέρει στο προσκήνιο μια υποβόσκουσα ένταση μεταξύ του υπηρετούντος γυναικέιου φύλου στο Λ.Σ. – ΕΛΛ. ΑΚΤ. και  του αντρικού.

Αυτό συμβαίνει γιατί έρχονται συνάδελφοι στην δύσκολη πολλές φορές θέση να επιλέξουν μεταξύ γυναικών και ανδρών και μεταξύ μητρότητας και πατρότητας όταν πρόκειται για την κατανομή υπηρεσίεων ,  αποσπάσεων  κ.α. Παρότι όλοι σχεδόν έχουν καλή θέληση , κάποιοι εκμεταλλεύονται τα κενά του νόμου και έρχονται να βάλουν στην ζυγαριά την μητρότητα και την πατρότητα , πρέπει εδώ να ξεκαθαρίσουμε ότι στο θέμα μητρότητα δεν τίθεται συζήτηση το αν ειναι η σημαντική η όχι ,αυτό ειναι γνωστό τις πάση και δεν χρείαζετε περαιτέρω ανάλυση.

Παρόλα  αυτά πρέπει να τονίσουμε  οτι το Λ.Σ. – ΕΛΛ. ΑΚΤ. είναι ένα ένοπλο στρατιωτικά συντεταγμένο σώμα και όχι μια απλή δημόσια υπηρεσία με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο στην εκτέλεση των υπηρεσιών όσο και στον κίνδυνο που υπάρχει.

Αυτό που τελικά πρέπει να γίνει είναι ο εκσυχρονισμός. Ειναι τόσο δύσκολο να βγει μια εγκύκλιος η όπως αλλιώς την ονομάσουμε και να ρυθμίσει το θέμα των γυναικών στο σώμα αναγνωρίζοντάς τους αυτά που πρέπει Π.χ γιατί η αστυνομία μπορεί (βλέπε κανονιστική διαταγή 11 ) και το Λ.Σ. -ΕΛΛ. ΑΚΤ.  όχι;

Εκσυχρονισμός τώρα!!!