Μισθολόγια και η θεωρία του ΣΟΚ !!!

imageΤις τελευταίες μέρες επικρατεί το σκηνικό πανικού σχετικά με τα ειδικά μισθολόγια και ειδικότερα αυτό των Ε.Δ.  και Σ.Α.

Αυτο εχει να κάνει με την ψυχολογία του Σοκ… Και τι εννοούμε  με αυτό , δεν είναι λίγα τα σάιτ που υποστηρίζουν ότι ξέρουν ακόμα και τις μειώσεις ανάλογα με το βαθμό κτλ. Αυτά που εμείς μαθαίνουμε ειναι σίγουρα χειρότερα απο αυτά που πολύ πιθανών θα μας προταθούν επισήμως και γιατί αυτό; Μα για τον απλούστατο λόγω οτι εαν κάποιος σου πει οτι μάλλον θα σου κόψει απο τον μισθό σου περί τα 250 € και τελικά αυτό ειναι ένα ποσό της τάξης των 100 € περίπου, τότε μάλλον θα χαμογελάσεις και θα πείς ευτύχως που δεν μου έκοψαν 250. Αυτή ακριβώς ειναι η ψυχολογία του Σοκ φίλοι μου.

  Αυτό που πρέπει πιθανότατα να γίνει ειναι η ομοσπονδίες να απαιτήσουν άμεσα να πάρουν στα χέρια τους με τον πιο επίσημο τρόπο ένα προσχέδιο με συγκεκριμένους αριθμούς και τότε και μόνο τότε να ξεκινήσει η διαδικασία του διαλόγου και της διαπραγμάτευσης      η οπόια θα είναι σκληρή και επίπονη για όλους. Αυτά και θα επανέλθουμε αφού κάποια επιτέλους παπαγαλάκια καταλάβουν οτι δεν τρώμε κουτόχορτο …