Να σταματήσουν επιτέλους οι διακρίσεις εις βάρος των Κ.Ε.Α. και να γίνει άμεσα εκσυγχρονισμός του κανονισμού τους

imageΗ Ομοσπονδία δέχεται καθημερινά διαμαρτυρίες από στελέχη των Κλιμακίων Ειδικών Αποστολών για άδικη μεταχείρισή τους, η οποία προκαλείται από τον τύπο του κανονισμού λειτουργίας των Κλιμακίων. Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα, ο κανονισμός έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την λογική της χρηστής διοίκησης.

Ειδικότερα:

Δεν νοείται στελέχη των Κ.Ε.Α. που βρίσκονται σε άδεια ανατροφής τέκνου να τους αφαιρείται το δικαίωμα συμμετοχής στα ετήσια αθλητικά τεστ με συνέπεια να οδηγούνται σε αποχαρακτηρισμό. Είναι αδιανόητο στέλεχος Κ.Ε.Α. να έχει καταστατική ποινή 5 ή 10 ημερών περιορισμό για παράπτωμα ελάσσονος σημασίας (π.χ. υπερβολικής κόμης), και να οδηγείται σε αποχαρακτηρισμό. Ο κανονισμός των Κ.Ε.Α. κρίνεται επιεικώς αναχρονιστικός και χρήζει άμεσης βελτίωσης.

Τα Κ.Ε.Α. αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, με τεράστια προσφορά στην κοινωνία. Ζητούμε από την φυσική μας Ηγεσία να αναλάβει κατά προτεραιότητα πρωτοβουλίες ώστε να εκσυγχρονιστεί ο κανονισμός λειτουργίας των Κ.Ε.Α. διευκολύνοντας τον ρόλο και την αποστολή τους.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ            ΚΑΜΒΥΣΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ

neaplefsi.gr