ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΕΠΛΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

imageΘετικός ο κ. Θ. Δρίτσας στο σύνολο των θεμάτων που έθεσε η Ομοσπονδία
 Στη συνάντηση που πραγματοποίησαν μέλη του Δ.Σ της ΠΟΕΠΛΣ με τον ΥΝΑΝΠ κ. Θεόδωρο Δρίτσα τέθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τα στελέχη του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα εξής θέματα:
▪ Το χρονοδιάγραμμα για το νέο Π.Δ μεταθέσεων ώστε τα Συμβούλια του 2017 να γίνουν με το καινούργιο Π.Δ
▪ Η κατάθεση του νομοσχεδίου του ΥΝΑΝΠ με τις καίριες ρυθμίσεις που αφορούν όλο το προσωπικό όπως αυτές κατατέθηκαν στη διαβούλευση.
▪ Η αύξηση των οργανικών θέσεων
▪ Προσλήψεις
▪ Οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν στο εξής από τους Υπηρεσιακούς παράγοντες ώστε τον Σεπτέμβριο να ξεκινήσουν συμβούλια του Λ.Α.Π τα οποία εναγωνίως περιμένουν οι συνάδελφοι που πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας.
▪ Ειδικά μισθολόγια.
▪ Το θέμα της μετεγκατάστασης της Μ.Υ.Α
Ο Υπουργός ήταν ιδιαίτερα ΘΕΤΙΚΟΣ  σε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν.
Ειδικά :
▪Για το θέμα του ΠΔ μεταθέσεων, δεσμεύτηκε ότι οι επόμενες μεταθέσεις θα γίνουν με το νέο σύστημα το οποίο συμπεριλμβάνει παρατηρήσεις της ΠΟΕΠΛΣ
▪ Για το νομοσχέδιο με τις ρυθμίσεις του προσωπικού ανέφερε ‘ότι είναι θέμα ημερών να κατατεθεί στην Βουλή, για να ψηφιστεί τον Σεπτέμβριο
▪Για το θέμα των οργανικών θέσεων δήλωσε ότι πρέπει σίγουρα να ανακινηθεί από τις αρχές του 2017
▪Για το θέμα των προσλήψεων τόνισε ότι έχουν ήδη κινηθεί διαδικασίες για την πρόσληψη 270 Λιμενοφυλάκων το επόμενο έτος εκτός των  44 επιλαχόντων που  πρόκειται να προσληφθούν από τον προηγούμενο διαγωνισμό.
▪Για το θέμα του Λ.Α.Π ανέφερε ότι είναι στο χέρι  πλέον των Στρατιωτικών παραγόντων για το πόσο γρήγορα θα κινηθεί η διαδικασία.
▪Για το θέμα των μισθολογίων μας, δήλωσε οτι βρέθηκαν τα ισοδύναμα από το Υπουργείο για να μην παγώσουν οι μισθολογικές ωριμάνσεις κι ότι εστάλησαν στο Υπουργείο Οικονομικών προς έγκριση. Ταυτόχρονα διέψευσε τις φήμες για ” νέα ειδικά μισθολόγια” δηλώνοντας πως δεν έχει φθάσει στο Υπουργειο Ναυτιλίας καμία σχετική πληροφορία.
▪Για το θέμα της μετεγκατάστασης της Μ.Υ.Α ήταν κάθετος ότι η Μονάδα θα μετεγκατασταθεί μόνο όταν οι νέες εγκαταστάσεις στον Σκαραμαγκά θα είναι απολύτως λειτουργικές.
  Σας ενημερώνουμε ότι ο Υπουργός έχει δώσει αναλυτικές και πολύ ενδιαφέρουσες απαντήσεις για όλα τα θέματα που μας απασχολούν στη συνέντευξη που παραχώρησε στο δεύτερο τεύχος του περιοδικού της Νέας Πλεύσης και το οποίο θα βρίσκεται στα χέρια σας εντός της εβδομάδας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ          ΚΑΜΒΥΣΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ

neaplefsi.gr