Εμφανίστηκε το πρώτο γεωτρύπανο εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην θαλάσσια περιοχή της Μαραθόπολης.

img_0838

Ξεκινούν οι έρευνες για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο. Μεγάλη ήταν η έκπληξη πολλών αναγνωστών του gargalainoionline σήμερα το πρωί όταν είδαν να περνά στην θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Μαραθόπολης κάτι που έμοιαζε με πλατφόρμα εξόρυξης. Η αλήθεια είναι ότι όντως πρόκειται για πλατφόρμα εξόρυξης, καθώς φτάνουν στο Ιόνιο τα πρώτα γεωτρύπανα εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων αφού δόθηκαν τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης.

img_0835

Η κοινοπραξία Total – Edison – Ελληνικά Πετρέλαια αναλαμβάνει τα δικαιώματα έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια «Περιοχή 2» που αφορά 20 τμήματα στο Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, «στο πλαίσιο του Διεθνούς Διαγωνισμού για παραχώρηση δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων σε είκοσι (20) θαλάσσιες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας (Ιόνιο) και νοτίως της Κρήτης ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, υπέγραψε την απόφαση για τον ορισμό ως Επιλεγέντος Αιτούντα για την Περιοχή Παραχώρησης 2 (Block 2) της κοινοπραξίας «TOTAL E&P GREECE B.V. – EDISON INTERNATIONAL S.P.A. – ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.».

img_0836