Συνάντηση προεδρείου Ε.Π.Λ.Σ.Ν.Π. με κο Υπαρχηγό Λ.Σ. – ΕΛΛ.ΑΚΤ. Αντιναυαρχο ΚΛΙΑΡΗ Θεόδωρο.

14632684_10211242559605816_1975789234_o     Στα πλαίσια επίσκεψης του κου Υπαρχηγού Λ.Σ. Αντιναύαρχου  Λ.Σ. ΚΛΙΑΡΗ Θεόδωρου στο Κ.Λ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ το προεδρείο της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου πραγματοποιήσε συνάντηση με τον κο Υπαρχηγό με σκοπό την ενημέρωση του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι της ΕΠΛΣΝΠ όπως   προβλήματα υποστελέχωσης υπηρεσιών με χαρακτηριστό παράδειγμα το Λ/Χ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΒΟΙΩΝ με ποσοστό  υποστελέχωσης άνω του 40 %  .

   Ένταξη των Λ/Τ στην διαδικασία των μεταθέσεων ως εναλλακτικού τόπου επιλογής και αύξηση οργανικών τους θέσεων.

    Ζητήσαμε επίσης την απαλοιφή ειδικοτήτων  και της απαίτησης γνώσης αγγλικών από τα σήματα ζήτησης ατόμων για αποσπάσεις   – όπως και έγινε –   καθώς και την ισομερή κατανομή  του αριθμού των αποσπαζόμενων από τις  υπηρεσίες, λαμβάνοντας επίσης υπόψη και την στελέχωση ή υποστελέχωση των εκάστοτε  υπηρεσιών από τις οποίες αποσπάζονται οι συνάδελφοι και χωρίς να παραβλέψουμε των ετήσιο προγραμματισμό των αποσπάσεων καθώς αποτελεί παγιωμένη τακτική η ενίσχυση των Υπηρεσιών του Αιγαίου λόγω του μεταναστευτικού.

        Σε επιχειρησιακό επίπεδο θέσαμε το θέμα της ανάγκης άμεσης επισκευής του ΠΛΣ 168 του Λ/Χ ΠΥΛΟΥ  αλλά και της ανάγκης  ενίσχυσης με  ένα πλωτό τύπου Α-ΙΙ στο Κ.Λ.ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.