Τα πλωτά είναι η αιχμή του δόρατος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζονται

limeniko-pls

 ΘΕΜΑ:  Συνθήκες εργασίας –Συνθέσεις  πληρωμάτων ΠΛΣ

Η Ένωση μας παρεμβαίνει προκειμένου να διορθωθεί μια παθογένεια με τις οργανικές συνθέσεις των πλωτών και τα ωράρια εργασίας σε αυτά καθώς είναι θέμα ζωτικής σημασίας για τα στελέχη που υπηρετούν σε αυτά.

Ειδικότερα αναφέρουμε ότι  δυστυχώς στα ΠΛΣ τύπου ΑΙΙ υπάρχει μια μονή σύνθεση πληρώματος καθιστώντας  κυρίως  το κυβερνήτη και το μηχανικό του σκάφους σε εργασιακή ομηρία αφού στην ουσία βρίσκονται  σε επιφυλακή 24 ώρες κάθε ημέρα χωρίς να τους δίνεται η δυνατότητα μιας στοιχειώδους  ομαλής  οικογενειακής  ζωής .

Ζητάμε τα αυτονόητα και την ενίσχυση  των υπηρεσιών  που διαθέτουν πλωτά τύπου ΑΙΙ με τουλάχιστον  διπλό σε αριθμό διπλωματούχους,  έτσι ώστε να διαφυλάσσεται  πρωτίστως η ασφάλεια τους και δευτερευόντως το δικαίωμα για μια αξιοπρεπή προσωπική ζωή ,οι συνάδελφοι  μας διπλωματούχοι είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ και όχι ΡΟΜΠΟΤ .

Αυτή η  στρέβλωση εκτός των άλλων έχει οικονομική επιβάρυνση για το Ελληνικό δημόσιο, αφού αναγκάζεται  για καλύψει οποιαδήποτε απουσία των διπλωματούχων με αποσπάσεις άλλων στελεχών.

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι το ΠΛΣ 168 της περιοχή μας πριν δυο έτη είχε ναυτικό ατύχημα..

Δυστυχώς η ίδια  προσφιλή ανεξήγητη πρακτική ακολουθείται και στα πλωτά τύπου ΑΙΙΙ όπου διαθέτουν μονά πληρώματα με παράλληλα καθήκοντα  για τα στελέχη  των πλωτών σε γραφεία Λιμεναρχείου με συνέπεια την υπερεργασία τους .

Επίσης θεωρούμε επιβεβλημένο ότι πρέπει να αναμορφωθεί η νομοθεσία του ωραρίου εργασίας  των στελεχών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ  με ειδική μνεία στα πλωτά, αλλά και του κανονισμού λειτουργιάς πλωτών μέσων σύμφωνα με την αποστολή του σώματος με σκοπό να εξασφαλίζεται  η ομαλή ασφαλή εργασία των στελεχών.

Η  Ένωση  μας θα αναλάβει  πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τα μέλη  , να παρουσιάσει εκτενώς στην ηγεσία των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα στελέχη που υπηρετούν στα Πλωτά.

Πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι τα πλωτά είναι η αιχμή του δόρατος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής  και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζονται από την υπηρεσία μας.

Τέλος εμείς οι Λιμενικοί δεν θα σταματήσουμε να ζητάμε  μέσα- καύσιμα – ενίσχυση σε στελέχη  έτσι ώστε να είμαστε πιο ανταποδοτική στην Ελληνική κοινωνία.

                                                           ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΑΜΒΥΣΗΣ Σαράντος                                                                           ΚΑΠΑΚΛΗΣ Βασίλειος