Επιτυχής επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το Λ/Χ Πύλου!

Eντοπίστηκε σώος ένας 54χρονος αλλοδαπός στην Φοινικούντα

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τον  εντοπισμό ενός 54χρονου υπο την εποπτεία και οργάνωση του Λ/Χ Πύλου και του θαλάμου  επιχειρήσεων του ΥΝΑΝΠ και ο οποίος αγνοείτο από το απόγευμα της Παρασκευής (09/06). Στην παραλιακή περιοχή της Φοινικούντας στη Μεσσηνία, εντοπίστηκε σώος ένας 54χρονος αλλοδαπός, ο οποίος αγνοείτο μετά την ανατροπή ιστιοπλοϊκής λέμβου (Καταμαράν) , στην οποία επέβαινε μαζί με ένα ακόμα άτομο. Ειδικότερα, την (09/06) το απόγευμα, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Πύλου ότι, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ανετράπη ιστιοπλοϊκή λέμβος, τύπου καταμαράν, στην οποία επέβαιναν δύο άτομα.

Αμέσως μετά ξεκίνησαν έρευνες απο το πλωτό της Πύλου (ΠΛΣ 168 ) στην θαλάσσια περιοχή επίσης απο αλιευτικά σκάφη και ένα ιστιοφόρο από τα οποία ζητήθηκε η συνδρομή τους  απο το ΛΧ Πύλου και στα οποία επέβαιναν στελέχη του ΛΧ Πύλου ώστε  να συντονίζουν τις έρευνες .

Παράλληλα  συμμετείχε από αέρος ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ περιπολικό όχημα του Λιμενικού πραγματοποιούσε έρευνες στην παραλιακή περιοχή.

Λίγο νωρίτερα, το ιστιοφόρο είχε περισυλλέξει καλά στην υγεία του, τον έναν εκ των δύο επιβαινόντων στην λέμβο, ενώ αργότερα εντοπίστηκε σώος και ο 54χρονος, ο οποίος είχε καταφέρει να κολυμπήσει μέχρι την κοντινότερη ακτή.

Εμείς δεν μένει παρά να συγχαρούμε τα στελέχη του Λ/Χ Πύλου για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν αλλά και για την θετική έκβαση που είχε το περιστατικό έρευνας και διάσωσης υπό την εποπτεία τους.