ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ Λ.Σ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

Συγχαρητήρια στην Ένωση Λιμενικών Αν. Κρήτης για την πρωτοβουλία τους, πρώτον να αποδώσουν φόρο τιμής  τον αείμνηστο υπολιμενάρχη Πάρου αλλά να τιμήσουν και πρωταγωνιστή τον Λιμενικό εκείνης την αποφράδας ημέρας,  επίσης συγχαρητήρια στην Ένωση για το παράδειγμα που έδωσαν τιμώντας την ιστορία της Ένωσης στο πρόσωπο των πρώην προέδρων μια κίνηση με συμβολισμό αποδεικνύοντας  ότι δεν υπάρχει μέλλον χωρίς παρελθόν.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης (26/9) η εκδήλωση στα γραφεία της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης με αφορμή και τη συμπλήρωση 17 χρόνων από το ναυάγιο του Εξπρές Σάμινα έξω από την Πάρο, που παρέσυρε στο θάνατο 81 άτομα, μία από τις μεγαλύτερες ναυτικές τραγωδίες στην Ελλάδα. Μία επίσης ανθρώπινη απώλεια της ναυτικής τραγωδίας ήταν και ο θάνατος του υποπλοιάρχου Λ.Σ. Δημήτρη Μάλαμα. Ο υπολιμενάρχης Πάρου, Δημήτρης Μάλαμας, έχασε τη ζωή του το ίδιο βράδυ από το άγχος και την πίεση κατά τη διάρκεια της επιχείρησης για τη διάσωση των ναυαγών εκτελώντας στο ακέραιο το καθήκον του.

Τελέστηκε τρισάγιο εις μνήμην των πεσόντων λιμενικών και ακολούθησε αγιασμός στο νέο χώρο που στεγάζεται η Ένωσή Προσωπικού.

Στη συνέχεια, απονεμήθηκε μετάλλιο στον Επικελευστή Λ.Σ Νικόλαο Παρασύρη ο οποίος έβαλε πάνω απ’όλα το καθήκον και έσωσε άνθρωπο από την θάλασσα.

Επίσης βραβεύτηκαν με την επίδοση του Θυρεού της Ένωσής, όλοι οι διατελέσαντες Πρόεδροι της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης για την προσφορά τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρονται τα εξής: Θα θέλαμε για άλλη μια φορά να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες όλου του ΔΣ της Ένωσής μας για την τιμή που μας έκαναν με την παρουσία τους ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος, ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νήφων Βασιλάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Λαμπρινός Βασίλειος, οι Αντιδήμαρχοι Ηρακλείου Ινιωτάκης Πέτρος και Παττακός Μαρίνος, ο κ. Διοικητής της 7ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Πλοίαρχος Λ.Σ. Αλεξανδράκης Γεώργιος, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηρακλείου Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Δουβής Ευθύμιος, και η Λιμενάρχης Αγίου Νικολάου Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Χασιώτη Δήμητρα, εκπρόσωποι των αποστράτων Λιμενικών Κρήτης και Δωδεκανήσων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Κρήτης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Ηρακλείου, ο Πρόεδρος του εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Βοργιάς Στυλιανός, πλήθος συναδέλφων και πολιτών φίλων μας.